1. HABERLER

  2. EĞİTİM
  3. MEB duyurdu: 81 İlde kaldırıldı

MEB duyurdu: 81 İlde kaldırıldı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), yarıyıl tatilinin hemen öncesinde öğrencilere yönelik heyecan verici bir dizi değişiklik açıkladı..

A+A-
MEB duyurdu: 81 İlde kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yarıyıl tatili öncesi eğitimde önemli değişikliklere imza attı. İlkokul ve ortaokul öğrencilerini sevindirecek haberlere odaklanan MEB, ev ödevlerinde radikal bir değişikliğe gitti. Artık öğrenciler, tek bir konuya odaklanan test çözme ve özet çıkarma gibi ev ödevleriyle uğraşmayacaklar.


SINIF TEKRARI VE AÇIK ÖĞRETİM İÇİN YENİ KARARLAR ALINMIŞTI
Bakanlık, bu konuda yapılan açıklamada, öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklere katılımını teşvik etmek ve aileleriyle kaliteli zaman geçirmelerini desteklemek amacıyla etkileşimli dijital rehber kitaplar hazırladığını duyurdu.
Yarıyıl tatili öncesinde alınan bu karar, milyonlarca öğrenciye adeta bir karne hediyesi oldu. Ev ödevlerinin sınırlarının genişletilmesi, öğrencilerin öğrenmeye daha fazla katılımını teşvik etmeyi amaçlıyor.


50 ORTALAMA UYGULAMASINA SON VERİLDİ
Bunun yanı sıra, MEB, eğitim-öğretim süreçlerinde bir dizi değişikliğe giderek liselerde devamsızlık koşullarını düzenledi. Sınıf tekrarı uygulamasını yeniden hayata geçiren Bakanlık, açık öğretime geçişleri de zorlaştırdı.


DEVAMSIZLIK AFFI KALDIRILDI
Öğrencilerin sınıf geçme kriterlerinde de revizelere gidildi. Artık öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçebilmesine son verildi. Başarısız ders sayısının belirli bir sınıra indirilmesiyle öğrencilere bir üst sınıfa geçme kolaylığı sağlandı.
Liselerde devamsızlık affının kaldırılmasıyla birlikte, öğrencilere özürsüz devamsızlık günleri için 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapma cezası getirildi.


ORTAK SINAVLAR
MEB, sınavlara yönelik de önemli düzenlemelere gitti. Çatı bir yönetmelikle tüm sınavların ortak yazılı olarak yapılması hükmü getirildi. Ayrıca, öğretmenler tarafından yapılan yazılı sınavlarda açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanılmaya başlandı. Ortak yazılı sınavlar, eğitim öğretim yılının ilk döneminde ülke genelinde uygulandı.
Deprem bölgesindeki okullarda gerçekleştirilen güçlendirme ve onarım çalışmalarıyla toplam 48 bin derslik, eğitim öğretime hazır hale getirildi. Ayrıca, bölgedeki öğretmenlerin konaklaması için 11 bin 76 konteyner tahsis edildi.
Yeni eğitim öğretim yılı takvimine göre, yarıyıl tatili 22 Ocak Pazartesi başlayacak, 2 Şubat Cuma tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8-12 Nisan arasında yapılacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül'de başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.